Konst på bio: Michelangelo – kärlek och död

Föreställningstider

Torsdag 29/3 Kl. 19.00

Svensk Text

  • Genre: Konst på bio: Inspelat evenemang
  • Längd: 1 tim 28 min
  • Pris: 150:- Ungdom under 26 År 115:- Innehav av Scenpass 140:-
  • Åldersgräns: BTL

Folkets Hus och Parker presenterar en fullmatad biografi över det temperamentsfulla, passionerade och högt älskade geniet Michelangelo, en av de största renässanskonstnärerna.

Skulptör, målare, arkitekt och poet. Här får vi veta allt om Michelangelo liv och konst. Det blir en resa genom de stora kapellen och museerna i Florens, Rom och Vatikanen, till ateljéer och bostäder, för att utforska Michelangelos stormiga liv. Dokumentären skapar en större förståelse för denna karismatiska och gåtfulla konstnär, både via hans relationer till sina samtida kolleger och hans konstnärliga arv av idag.

Här undersöks Michelangelos konst och konstnärliga process – från Carrara-stenbrottet där Michelangelo skaffade sin marmor, till hans nya teknik för att skapa sina verk. Det blir även en unik inblick i de fascinerande Rothschild-bronsstatyerna, som efter omfattande forskning till slut 2015 tillskrevs Michelangelo, efter århundraden av debatter.

Medverkar gör konstkritikerna Martin Gayford och Jonathan Jones, professor Arnold Nesselrath, biträdande direktör för Vatikanmuseet och vår samtida konstnär Tania Kovats.

Bland inspelningsplatserna återfinns Casa Buonarroti i Florens, Carraras marmorgruvor, Medici-kapellet och Vatikanen. Dessa vackra platser, kombinerat med högupplösta bilder av Michelangelos största verk, skapar en svindlande visuell upplevelse.

I rollerna

Casa Buonarroti i Florens, Medici-kapellet, Victoria and Albert Museum m.fl. platser

Svensk text
Regi: David Bickerstaff
producent:
Phil Grabsky
foto: David Bickerstaff, Conall Freeley, Huhg Hood
Röster: James Faulkner, Laurence Kennedy, David Rintoul

Arrangeras tillsammans med:

 Skåne Nordost 

Lämna kommentar